Érdemes továbbra is fejleszteni a turisztikai célpontokat

Rajnai-Zsíros Krisztina

Vannak olyan beruházások, amelyekre nagyon sokat kell várni, de a végén majd azt mondjuk, hogy „ez igen!”, „na végre!”. Jobb esetben pedig még mi is ki tudjuk használni a megújult környezetet, javunkra válik a fejlesztés.

A Misina-tetőre tervezett mozgás- és túraközpont remélhetőleg ilyen lesz. Bár – úgy gondolom –, ha most megkérdeznénk a pécsieket erről, akkor legtöbbjük azt mondaná, már nem is bízik benne, hogy sikerül megvalósítani. Annyit várt már rá az ember, annyi politikus példálózott már vele, hogy a várakozásba is belefáradtunk. Ennek ellenére én bízom a szép végeredményben, és hogy hasznosan töltik majd el a kirándulók az időt az új épületben. Jó hírek érkeztek, a rendelkezésre álló forrás a kivitelezésre elérhető, tehát még néhány egyeztetés, és remélhetőleg valóban elkezdődik a munka.

Minden lehetőséget ki kell használni a turisztikai célpontok fejlesztésére, hiszen most is tapasztaljuk, hogy – még a kirándulószezonon kívül is – egy-egy napsütéses téli napon, vagy egy havas délutánon, hétvégéken rengetegen kirándulnak arra, és lehet, hogy a pécsiek már megbarátkoztak a kihasználatlan épület sorsával, de a hozzánk érkező turistákban egészen biztosan csalódottságot kelt, hogy nincs egy kiszolgálóépület, egy látogatóközpont, vagy egy közösségi tér, ahol megpihenhetnek, vagy eltölthetnek egy kellemes órácskát. Ehelyett csak a lezárt építési terület csúfítja el a Misina-tetőt. Remélhetőleg most már tényleg nem sokáig!