Fekete kedd: halálesetek, amelyekre egyáltalán nem lehet felkészülni

Balikó Gergely

Felkavaró tragédiák sora övezte keddet Baranyában. Sajnos amilyen szörnyen indult a nap, úgy is folytatódott. Online kiadásunk már kora reggel beszámolt arról, hogy Komlónál egy autóbusz csúszott az árokba. Mint megírtuk, a buszsofőrön kívül hárman utaztak még a buszon. Közülük ketten könnyebben megsérültek, egy ember, egy húszas évei elején járó hölgy életét vesztette. Felfoghatatlan. 

A szörnyű baleset a szerkesztőség munkatársait is megrázta. A helyszínről visszaérkező kollégák arcára volt írva minden. „A helyszínre kiérkeztünk fotóriporter kollégámmal, ahol sokkoló látvány fogadott minket. Addig csak elképzelni tudtuk, hogyan is nézhet ki a helyszín, de ilyenre nem lehet sehogy sem felkészülni” – írta kollégánk. 

Kedden kora délután aztán egy újabb sokkoló és felfoghatatlan tragédiáról voltunk kénytelenek beszámolni. A Pécsi Tudományegyetem jogi karának Dohány utcai épületében tragikus hirtelenséggel elhunyt egy 45 éves hallgató, aki a vizsgája előtti percekben rosszul lett és összeesett. Az oktató és két hallgató értesítették a mentőket, és elsősegélyben részesítették. A perceken belül kiérkező mentősök mindent megtettek a hallgató újraélesztésért, de sajnos nem sikerült megmenteni az életét. 
Mindenki megszokta, hogy vannak rossz napok, de a kedd ennél sajnos sokkal több volt. Különösen figyelni kell azokra, akiknek a keddi tragédiák kitörölhetetlen veszteséget jelentenek egy egész életre.