Gazdaság

2012.06.02. 12:20

Felavatták a Jabil pécsi üzemét

A 3300 négyzetméteres telephelyen ötszázan foglalkoznak okostelefonok szervizelésével, utógondozásával, tesztelésével.

Ny. Sz (Dunántúli Napló)

Szombat délelőtt ünnepélyesen is felavatták a Jabil Aftermarket Services új pécsi üzemét. Mint Pajor Attilától, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a pécsi telephely mintegy 3300 négyzetméteres, és számos termék, köztük okostelefonok szervizelésével, utógondozásával, tesztelésével foglalkoznak. Jelenleg mintegy félezren dolgoznak Pécsett, de ha a piaci körülmények is lehetővé teszik, fejlesztéseket terveznek, az üzem ugyanis alkalmas a létszám megduplázására is.

Az eseményen Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár, miniszterelnöki megbízott utalt arra, hogy az Elcoteq csődje után sokan maradtak munka nélkül, ám meglátása szerint a pécsi városvezetés hathatós lobbija és a Jabil együttműködése lehetővé tette, hogy több százan újra álláshoz jutottak az érintettek közül, ráadásul a körülményekhez képest gyorsan. Az államtitkár közölte, bízik benne, hogy a Jabil csak az első fecske Pécsett, több cég is követi majd.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere beszédében szintén utalt a pécsi Elcoteq-üzem közelmúltbeli bezárására, s közölte, gyors és kreatív egyeztetések vezettek oda, hogy a Jabil meg tudott jelenni Pécsett.

További részletek a Dunántúli Napló hétfői számában. A baranyai napilapra ITT fizethet elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!