Gazdaság

2016.05.11. 13:56

Leállítja pécsi üzemét a mobilos multi

A megrendelések visszaesése miatt elbocsátja szinte minden dolgozóját az iQor szervizközpontja, amely okostelefonok javításával foglalkozott.

K. E. (DN)

A Dunántúli Napló korábbi értesülését megerősítve az iQor Global Services Hungary Kft. a pécsi gyáregységet érintő csoportos létszámleépítést jelentett be. Ennek oka, hogy a gyárban bonyolított szerviztevékenységéhez kapcsolódó megrendelések jelentős visszaesése miatt a vevő szerződésbontást kezdeményezett az iQor-ral. A pécsi gyáregység bejelentéskori létszáma 129 fő volt, a leépítés 118 főt érint.

– Az iQor megtesz mindent, hogy munkavállalóinak lehetőséget biztosítson a szombathelyi gyáregységbe történő áthelyezésére, illetve felkészítse őket a munkaerőpiaci megmérettetésre – tájékoztatott a cég.

Mint közölték, többek között munkaerő-kihelyezési szolgáltatást biztosítanak, amellyel a gondoskodó létszámleépítés szellemében segíteni tudják a kollégáik későbbi elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

– Jelen pillanatban az iQor nem tervezi a gyára bezárását – tájékoztatott a vállalat, amely 2014-ben váltotta Pécsen a Jabilt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!