Randevúk

2023.11.11. 14:00

A sorsdöntő első találkozásokról beszéltünk párkapcsolati szakértővel

A napokban ismét ellátogatott stúdiónkba Mármarosi Melinda párkapcsolati szakértő. Ezúttal az első találkozások témáját boncolgattuk. Négy csoportra osztva jártuk körbe azt, milyen helyzetekben kerülhet sor egy kapcsolat elindulására, s miket érdemes szem előtt tartani, hiszen az első találkozás sokszor nagyban meghatározhatja az események későbbi alakulását.

Mohay Réka

Mármarosi Melinda az általa vezetett Társtaláló klub egyik alkalmán, a csoport egy tagja kérésére tekintette át az első találkozások témáját, amelyet ezúttal lapunk olvasóival, podcastadásaink hallgatóságával is megosztott. A témában készült podcastadásunk hamarosan hallható lesz a Bama.hu felületén, addig is röviden tekintsük át, miről esett szó, mely négy csoportra osztottuk a lehetőségeket.
 

Véletlenszerű találkozások boltban, közösségben

– Sok nőben benne van az érzés, hogy de jó lenne, ha egy férfi személyesen leszólítana valahol, ám amikor ez megtörténik, gyakran mégsem tudnak reagálni. Néha ezt zaklatásnak vesszük, kikérik maguknak a hölgyek, ha egy férfi ilyen módon próbál ismerkedni. Én azonban azt gondolom, ez egy jó dolog, hogy vannak még férfiak, akik kezdeményeznek, pályám során több ilyen spontán esettel találkoztam, amelyből jól működő kapcsolat alakult ki – mesélte Mármarosi Melinda.

 Munkahelyen és baráti társaságban is

A munkahelyi ismerkedés kapcsán a szakértő hangsúlyozta, ezt sem kell feltétlenül tabunak tekinteni, hiszen előfordulhat, hogy valaki a munkája során találja meg a párját.
– Lehet ilyen kontextusban is igényelni, de akkor egyrészt az ismerkedés elején érdemes ezt nem nagydobra verni, saját magunk érdekében is. Illetve fontos, hogy nagyon hangsúlyosan külön tudjuk választani minden esetben a munkahelyet és a magánéletet az ilyen helyzetekben – állapította meg Mármarosi Melinda.
 

Online levelezés, vagy első telefonos beszélgetés

Az online ismerkedés az egyik legnehezebb terület, mondta a szakértő. Kiemelte, a társkereső oldalakon nagyon óvatosnak kell lenni már a regisztrációkor: mérjük fel, megtaláljuk-e a törlés gombot a profilunknál, találunk-e ügyfélszolgálatot, akiket fel lehet hívni, ha sérelem ér, van-e képbevizsgálás, rendelkezik-e magyarországi központtal a vállalat. Melinda tapasztalatai alapján a Randivonal társkeresőt ajánlotta olvasóinknak, eddig e platformmal kapcsolatban kapta a legtöbb pozitív visszajelzést.
 

Az online világ utáni első találkozás

– Legyen az ember lelke tiszta az első találkozáskor, ne az előző kapcsolatok terhével érkezzünk meg a randevúra. Ne kezdjük el túlagyalni a dolgokat! Lehet, hogy csak egy jó kávét fogok meginni, de lehet, hogy egy jó beszélgetés alakul ki a dologból, ám az sem kizárt, hogy itt ismerem meg életem párját. Álljunk úgy hozzá, hogy örüljünk az adott helyzetnek és pillanatnak, ha meg neadjisten, egy adott szituációban valamiért nagyon nem érezzük jól magunkat, ne féljünk felállni és elköszönni – tanácsolja a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában