körkép

2020.10.31. 07:00

Most piaci árak vannak a piacon

Vannak, akik azt tartják, hogy a piacokon drágábban árulják a zöldségeket és gyümölcsöket, mint a nagyobb áruházakban. Ennek jártunk utána, hogy drágább vagy olcsóbb a vásárcsarnok a bevásárlóközpontoknál.

Zsigmond József

Többen tették fel a kérdést, hogy hol lehet olcsóbban beszerezni a zöldséget, gyümölcsöt: szupermarketekben, bevásárlóközpontokban vagy a helyi piacon. A nagyobb áruházak ünnepekkor nagyobb mennyiségben rendelnek meg bizonyos primőr termékeket, így például a hallottak napja előtt krizantémt, cserepes, illetve szál virágokat. A nagyobb áru megrendelése azzal jár, hogy olcsóbb áron, mint szokták mondani, nyomott áron kínálják ezen termékeket.

Több áruházláncnak néztük meg a gyümölcs-, zöldségkínálatát és vetettük össze a pécsi vásárcsarnok áraival. A sütőtököt az Aldiban illetve a Coopban 149 és 169 forintért kínálják kilóját, míg a vásárcsarnokban 199–220 forintért vásárolható. A fejes káposzta, a vöröshagyma 50 forinttal, a karalábé közel 100 forinttal kerül kevesebbe a nagyobb áruházakban, mint a pécsi vásárcsarnokban.

A paradicsom, a paprika a vásárcsarnokban 50 forinttal olcsóbb mint az áruházakban, és az alma kilója 200 forinttal kerül kevesebbe, mintha az Aldiban vásároltuk volna. Hasonlóan olcsóbb a zeller, a fokhagyma, a retek, az uborka a vásárcsarnokban és a magyar szőlő 100–200 forinttal kerül kevesebbe, mintha szupermarketben vettük volna. A tojást 37 és 50 forint között kínálják a piacon, míg a nagyobb bevásárlóközpontoknál egy M-es, közepes tojásért 50 forintot kérnek. A déligyümölcsök, a banán és a citrom árait hasonlítottuk össze a piaci árakkal, pár forinttal kerülnek csak kevesebbe az áruházakban.

Vannak termékek, amiket a piacon olcsóbban szerezhetünk be, mintha az áruházakban vásároltuk volna, illetve néhány esetben igaz ez fordítva is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában