Ez igen!

2022.06.16. 10:30

Már a világelitben is jegyzik a PTE-t

R. B.

Képünk illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

Folyamatosan fejlődik a Pécsi Tudományegyetem. Hétről hétre újabb fejlesztéseket adnak át és jelentenek be, mégis nehéz pontosan számszerűsíteni az előrelépés mértékét. Ebből a szempontból is fontos mérce a londoni központú Quacquarelli Symonds éves felmérése, amely hat különféle szempont alapján állítja össze a világ legjobb egyetemeinek listáját. 

A brit vállalat legfrissebb egyetemi rangsorában ismét bekerült a Pécsi Tudományegyetem a szűk elit mezőnyébe, méghozzá a 701–750. legjobb felsőoktatási intézmény kategóriájában. Ráadásul a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 225. egyetemének rangsorolták az 1367-ben alapított PTE-t. 

A Quacquarelli Symonds szakemberei 2004 óta állítják össze a rangsort, hat szempont alapján. Ezek a következők: az akadémiai szféra megítélése, a munkáltatók véleménye, a tudományos munkák megjelenésének és idézésének gyakorisága, az oktató-hallgató arány, a külföldi előadók és hallgatók száma. Az idei rangsor összeállításakor a világ 2462 legjobb felsőoktatási intézményét vizsgálták és közülük került ki a legerősebb 1422 egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában