Csökkentették a pazarlást

2022.10.27. 16:58

Bekerült a „Fenntarthatósági Hősök” közé egy pécsi vállalkozás is

Idén a Generali Csoport másodjára is útjára indította sikeres KKV fenntarthatósági pályázatát, az EnterPRIZE-t.

bama.hu

Illusztráció

Forrás: Karma

A program keretében azokat az úttörő európai KKV-kat ismeri el, amik teljesítményükkel, illetve kezdeményezéseikkel kiemelkedők környezetvédelmi, fenntartható üzleti megoldásaikkal és társadalmi felelősségvállalásukkal. A kezdeményezéshez csatlakozó kilenc ország kis- és középvállalkozásai munkavállalói jólét, környezetvédelem, illetve a mikroközösségek iránti felelősségvállalás kategóriákban jelentkezhettek pályázatukkal.

Október 26-án nagyszabású ünnepség keretében kerültek átadásra az EnterPRIZE díjak Brüsszelben, a benyújtott 6600 pályázó vállalat közül kiválasztott kilenc „Fenntarthatósági Hős” között pedig egy pécsi cég is szerepel.

A nemzetközi színtéren Karma Leather Gloves márkanévvel ismert, pécsi Manual Divat Kft. egy családi kézben lévő kesztyűkészítő vállalkozás, mely elkötelezett a slow fashion és a körforgásos gazdaság iránt. A céget az EnterPRIZE bizottsága a pazarlás csökkentésére irányuló, figyelemre méltó tervéért díjazták, amely elsősorban a bőrmetszetek és régi kesztyűk újrahasznosítására, valamint termékeik életciklusának meghosszabbítására helyezi a hangsúlyt.

Az EnterPRIZE pályázatait elbíráló bizottság a projekt értékelése során kiemelte, hogy a vállalkozás eladományozza a gyártás során keletkező bőrhulladékot további felhasználásra, valamint, hogy márkajelzésük nyomán a fogyasztóknak lehetőségük van nyomon követni a termék életciklusát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában