Pécs megéri

2023.08.13. 19:15

Mennyi idő alatt térül meg a lakásvásárlás a bérlés helyett?

Bama.hu

Fotó: TheHighestQualityImages

Megtorpant az ingatlanárak tavalyi év első felét jellemző gyors emelkedése az elmúlt év második felére az egyetemi városokban és Budapesten egyaránt – derül ki az MBH Jelzálogbank által végzett elemzésből.
Az elemzésből kiderül, hogy a legdrágább vidéki városoknak Veszprém és Debrecen bizonyultak, amelyek már a főváros legolcsóbb környékeit közelítik. A két városban átlagosan 640 és 620 ezer forintot kellett fizetni egy lakás egyetlen négyzetméteréért, de Győrben is több mint 600 ezer forintba került egy négyzetméter. Átlépték a négyzetméterárak az 500 ezer forintot Szegeden (545 ezer forint) és Gödöllőn (533 ezer forint), valamint megközelítették ezt a szintet Pécsen is. 

Azt is vizsgálták, hogy mennyi idő alatt térül meg a lakásvásárlás a bérlés helyett, ha az ingatlan egyik szobáját kiadják. Ezen időtávok – vagyis az a minimum idő, amelyet az adott lakásban el kell tölteni ahhoz, hogy a vásárlás és bérlés költsége megegyezzen, illetve amelynél tovább tartva a lakást megérheti a vásárlás mellett dönteni – Pécsen a legkedvezőbbek, ahol már 4,5 év alatt visszajöhet az ingatlan ára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában