Folytatják a hagyományt

2023.10.22. 21:30

Már készülnek a szentlőrinci pálinkafesztiválra

Idén november 18-án rendezik meg a Szentlőrinci Nemzetközi Pálinka és Párlat Fesztivált, amelyre nem csak a szervezők, hanem már a nevezők is készülnek.

Mohay Réka

Fotó: Szakony Attila

A szervezők elmondása alapján, a kezdeményezés, s a tavaly indított hagyomány folytatásával a fő céljuk a magán pálinkafőzők megszólítása. A fesztivál segítségével szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a magántermelők által készített pálinkák minősége egyre magasabb színvonalat érjen el. 

A tavalyi résztvevők mellett új pálinkakészítők is csatlakoznak majd a programhoz, legalább hét országból már biztosan érkeznek gyümölcsös párlatok: magyar, bosznia-hercegovinai, horvát, szlovén, lengyel, romániai magyar, illetve ezúttal szlovákiai, felvidéki magyar pálinkakészítők is várhatóak. 

A tavalyi, első fesztivál pálinkáit, a beküldött, több mint százötven mintát szakmai zsűri értékelte, ez idén sem lesz másképp. 2022-ben a fesztivál Baranya Megye Méze méhészverseny díjátadójával egybekötve zajlott, ezt a hagyományt idén is folytatni kívánják. 
A programnak a szentlőrinci sportcsarnok ad majd otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában