Speciális jog

2023.12.16. 16:20

Az ár határozza meg a jótállást karácsonykor is

Karácsonykor sokan vásárolnak műszaki cikkeket ajándékba - fontos tudni, hogy a 2021. január 1-jétől a termék árától függ a jótállás időtartama.

Wald Kata

Fotó: GaudiLab

A Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy 10 ezer forint vételár feletti, meghatározott termékkör - például műszaki cikkek - esetében a két éves szavatossági időszak mellett jótállás is érvényes, amelynek során speciális jogok is biztosítottak a fogyasztók számára. 

Fontos tudni azt is, hogy 2021. január 1-jétől a kötelező jótállás alá tartozó termék árától függ, hogy hány év a jótállás, ami jár. Ez egy év, ha a termék ára 10 és 100 ezer forint közé esik, két év a jótállás a 100 és 250 ezer forint közti árú termékek esetében, ami ennél drágább, arra pedig három év jótállás vonatkozik. - Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy az extra tartozékokra, például már eleve védőüveggel érkező okostelefon esetén nem érvényes a két éves jótállás, csak magára a műszaki cikkre - figyelmeztet az egyesület. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában