Ettől a szülés is beindulhat

2023.08.05. 08:20

Zajosan és nedvesen érkezik az újabb hidegfront

Szombaton napközben és este is sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként erős viharok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel.

Bama.hu

Egyes tájainkon tartós eső is kialakulhat. Hosszabb időszakokra a Dunától keletre süthet ki a nap. Sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. Hajnalban 15 és 24 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton frissülhet fel a levegő. Napközben a maximumok 20 és 36 fok között alakulhatnak, nyugaton lesz hűvösebb, keleten még kitart a kánikula.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Északkeleten a délnyugati, máshol a nyugati-északnyugati szelet kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések. Mindenhol megszűnik a hőség, a legmelegebb órákban 19-25 fokra van kilátás.

Szombaton az ország nagy részén hidegfronti hatás érvényesül, de keleten még kitart a kánikula.

Emiatt fejfájás, vérnyomásproblémák és görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nehéz nap vár az idősekre, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Lehűlés veszi kezdetét, ezért felerősödhetnek az ízületi panaszok is.

A kismamáknál könnyebben beindulhat a szülés.

A fülledt idő miatt légszomj, nehézlégzés és rosszullét is előfordulhat.

Zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, nekik érdemes ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

A keleti tájakon a kánikula hatására viszont még migrén, dekoncentráltság, tompaság is jelentkezhet.

10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás elérheti az erős, illetve a nagyon erős fokozatot, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!