előzetes

2018.08.30. 14:00

Hat településen át követték a sofőrt a rendőrök

Volt már olyan pécsi autósüldözés, mely a fél városon át tartott, és videófelvétel is készült róla.

Zsigmond József

Lassan véget ér a nyári szünet a megyei bíróságokon, és újra indulnak a tárgyalások. A jövő hét elején, szeptember harmadikán a Komlói Járásbíróságon tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki hat falun át száguldott autójával, mire a rendőröknek sikerült megállítaniuk.

Az eset még tavaly október ötödikén történt. A sásdi rendőrök közúti ellenőrzést tartottak este a 66-os főúton, mikor arra lettek figyelmesek, hogy egy sofőr az „Előzni tilos!” jelzőtábla ellenére, a záróvonalat átlépve előzött meg egy másik gépkocsit, nem messze tőlük. A rendőrök autóba ültek és a megkülönböztető hang- és fényjelzést használva üldözőbe vették. A sofőr menekülőre fogta, rátaposott a gázra. A fogócska hat településen át tartott, mire sikerült megállásra kényszeríteni száguldozót. Volt olyan eset is az üldözés során, hogy a szemből érkező autók épphogy le tudtak húzódni az útról, hogy elkerüljék az ütközést. A száguldozóról kiderült, hogy bódult állapotban vezetett, valamilyen szer hatására. A férfi közúti veszélyeztetés bűntette miatt áll a bíróság elé.

Nem először történt ilyen eset a megyében. Az egyik legérdekesebb ügy pár évvel ezelőtt a megyeszékhelyen volt. Egy bári férfi a BMW-vel nem állt meg a rendőröknek a Komlói úton lévő benzinkúton. A fél városon át menekült, háta mögött több szirénázó rendőrautóval, míg végül a Zsolnay-negyed közelében fogták el, miután járművéből kiugrott és futva próbált menekülni. A férfit leteperték, kiderült, kábítószert is fogyasztott. Az akkori üldözésről olvasóink videót is küldtek a bama.hu hírportálunknak. Zs. J.

Órákon át ütötte

Folytatódik annak a gyilkosnak a pere szeptember negyedikén, aki kalapáccsal verte órákon át áldozatát, akivel ráadásul már régóta ismerték egymást. A gyilkos a vádirat szerint mobiltelefonja töltőjét kérte számon a későbbi áldozaton, mert nem találta és azt gondolta, hogy azt ő lopta el. A férfi erre magához vett egy kést, és elindult a vádlott felé, aki kalapácsot ragadott, s előbb a bal kezére ütött, majd több órán keresztül ütlegelte ivócimboráját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában