krimi

2020.01.13. 16:07

Autósüldözésért kell felelnie

Kedden délelőtt a Szigetvári Járásbíróságon tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki több KRESZ-szabályt megszegve veszélyeztette két felnőtt és egy gyermek életét.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A vádiratban leírták, hogy a férfi élettársi kapcsolatban élt a sértett nővel, akitől egy közös gyermekük született. A férfi tudomására jutott 2018. április 20-án, hogy élettársát és a közös gyermeküket egy másik férfi kocsijában látták a 6-os főúton, Szigetvár közelében. Rögtön autóba ült, és utánuk eredt. Nagy sebességgel utol is érte őket, miközben folyamatosan dudált. Megpróbálta megelőzni a másik járművet, ahol élettársa és a közös gyermeke ült. Mikor melléjük ért, kétszer ráhúzta a gépkocsiját a másik járműre, amely emiatt az útpadkára szorult.

Az üldözőnek nagy nehezen sikerült a másik jármű elé kerülnie, majd hirtelen keresztben megállt az úttest jobboldali sávjában, emiatt a másik autó vészfékezésre kényszerült, majd megállt. Az üldöző férfi ekkor kiszállt kocsijából és a másik személy­autóhoz rohant. A kocsi ajtaját rángatni kezdte, a kilincset letörte, majd az ablakot ütötte és kiabált, hogy nyissák ki az ajtót. Ekkor a sértett elindult a gépkocsijával, kikerülte a másik autót és továbbhajtott. Az üldöző visszaült az autójába és nagy sebességgel utánuk eredt. Amint a vádiratban írták, sokáig nem tudta megelőzni őket a szembejövő forgalom miatt, de egy balra kanyarodó sávban sikerült újra eléjük kerülni. Hirtelen fékezéssel ismét megpróbálta megállítani az üldözötteket, de ők kikerülték az autót. Így értek el Szentlőrincre.

Eközben a kocsiban ülő nő már hívta a rend­őrséget és az ügyelet irányítása mellett a szentlőrinci rend­őrőrshöz hajtottak. A haragos férfi itt érte utol újra az üldözötteket. Megállt, kiszállt a kocsijából, és megint az autójukhoz futott. A jobb hátsó ablakot ököllel ütni kezdte, majd le akarta engedni a jobb hátsó gumit. A férfi a cselekményét a rendőrök közbelépésére hagyta csak abba. A férfi közúti veszélyeztetés és más bűncselekmény miatt áll a bíróság elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában