krimi

2020.01.22. 08:51

Sikkasztással vádolják a valutaváltóból 32 milliót elemelő pécsi férfit

A Pécsi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2019 tavaszán több mint 32 millió forintot sikkasztott el a munkahelyéről – közölte a vádhatóság.

Budapest, 2011. július 21. Svájci frank és euró bankjegyeket számol egy pénzváltó alkalmazottja. Az euró svájci frank árfolyama 1,1631-ra esett 1,1699-ről Jean-Claude Juncker, az eurócsoport elnökének nyilatkozatára, amely szerint nem zárható ki a részleges államcsőd Görögországban. A svájci frank (CHF) árfolyama több korábbi árfolyamrekordot átlépett az elmúlt időszakban a forinttal szemben, hétfőn újabb történelmi csúcsot döntve 238,46 forinton is járt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A vádlott egy belvárosi valutaváltóban dolgozott pénztárosként. 2019. márciusában, miután kolléganője az esti zárást követően távozott, magához vette a pénztárak széfkulcsait, és a kasszából eltulajdonított több, mint 32 millió forintnak megfelelő magyar forintot és valutát.

A férfi ezek után a késő esti órákban gépkocsival elhagyta az országot, majd hónapokig ismeretlen helyen tartózkodott. Miután a pénze elfogyott, 2019 októberében a férfi önként feladta magát a rendőrségen azzal, hogy elsikkasztott pénzt elköltötte.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és a nála lévő közel 2000 eurót és 60 000 forintot pedig lefoglalták.

Mivel a vádlott a munkaköréből adódóan rábízott pénzt tulajdonította el, így a cselekménye jelentős értékre elkövetett sikkasztásnak minősül, amiért 5 év szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában