krimikörkép

2020.04.04. 20:00

Toplistára kerültek a baranyai bűnözők

Tavaly még csak egy baranyai szerepelt a toplistás bűnözők lajstromán, idén hárommal gyarapodott a számuk. Őket orgazdaság, lopás, áfacsalás miatt keresik.

Zsigmond József

A rendőrség tavaly a honlapján hozta nyilvánosságra a legkeresettebb bűnözők listáját, amit rendszeresen frissítenek. Az oldalon piros pisztolyos ikonnal jelzik, ha a keresett bűnöző fegyveres, felkiáltójellel, ha különösen veszélyes. Az országos toplistán legfeljebb 50 bűnelkövető szerepelhet, jelenleg 43 férfit és hét nőt szerepeltetnek.

A listán öt olyan bűnelkövető található, akinek kézre kerítéséért pénzjutalmat ajánlottak fel. Az egyik topbűnöző Plank Zoltán, aki hat éve társaival Budapesten másfél millió eurót lopott el kínai árusoktól, majd az őt üldöző kocsira lőttek. Plank Zoltán azóta is szökésben van, a nyomravezetői díj egymillió forint.

A listára négy baranyai is felkerült. A legkeresettebb Nikolics Tibor, akit távollétében négy év hat hónap fogházbüntetésre ítéltek nem jogerősen, nagy értékű áfacsalás bűnsegédlete miatt. A bűnszervezet 2010–2011 között a cukor áfájával ügyeskedett. Külföldről szerezték be a cukrot, amit az unió más országában értékesítettek, közben az áfát nem fizették meg.

A második helyre a mohácsi Kovács István került, ellene 2018-ban adtak ki elfogató parancsot, ugyanis orgazdaság miatt 240 ezer forint megfizetésére kötelezték, ám ezt nem térítette meg és azt le sem dolgozta. Az ő rovásán több rablás is szerepel.

A listára felkerült a pécsi Egri Norbert csalás miatt, illetve a 65 éves Zelend András, akit szintén csalás miatt keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában