Mindent megtettek

2022.08.21. 10:21

Szlovéniában is bevetették a pécsi tűzesethez érkező katonai helikoptert

Zs. J.

A csütörtöki pécsi tűzeset megfékezésében MI-17 típusú katonai helikoptert is bevetettek, amely nyolcszor fordul Orfű és Pécs között, hogy a Pécsi-tó vizével oltsa a lángokat.

– Augusztus 18-án két Bambi Bucket tűzoltásra képes MI-17 típusú helikopter volt készenlétben, Várpalotán és Szolnokon. A szolnoki helikoptert 16.00-kor riasztották egy Tatárszentgyörgy körzetében kitört tűzoltására. Az irányító szervtől 17.15-kor került átvezénylésre a Pécsnél kialakult tűzhöz – közölte kérdésünkre a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya, hozzátették, hogy a helikopter a Pécsi-tóból nyolc alkalommal emelt ki vizet, alkalmanként 2000-2500 litert.

Az oltásban közreműködött egy Mi-17-es típusú általános célú, közepes katonai szállító helikopter, mely az elmúlt években mind hazai, mind külföldi különböző katonai műveletekben is részt vett. Legutóbb a szlovéniai tűzoltásban is közreműködött, mindemellett napi szállítási feladatokat (teher és katona), egészségügyi biztosítási és kiürítési feladatokat és az ország Légi Kutató-Mentő biztosítását hatja végre. 

A helikopter 3000 kilogrammot képes emelni vagy 22 katonát szállítani, az utazósebessége 220-240 km/h és egy feltöltéssel 2,5–3 órát képes repülni, közölte megkeresésünkre a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában