Hihetetlen!

2023.07.11. 13:59

Öngyújtóval égetett meg egy 12 éves fiút egy szülő

Bántalmaztak és megaláztak egy 12 éves fiút a napokban – egy szülő elektromos öngyújtóval égette meg a fiatal karját. A szülő feljelentést fontolgat.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Jomic

Az általános iskolai osztály egy kirándulásról érkezett vissza a napokban, amikor az osztályfőnök észrevette, hogy egy elektromos öngyújtó van az egyik fiúnál. Elvette tőle az eszközt, és átadta az iskola igazgatójának, aki számon kérte a diákot, hogy miért volt nála öngyújtó. Eközben egy másik fiú apja is csatlakozott az igazgatónőhöz, neki azonban nem volt elég a verbális megaláztatás, az intézményvezetőtől kapott elektromos öngyújtóval megégette a fiút, hogy bizonyítsa, az eszközzel fájdalmat lehet okozni. A fiú próbálta elhúzni a karját, és szólt, hogy fáj neki, de a férfi újra hozzáérintette a karjához az elektromos öngyújtót. A fiúnak égési sérülései keletkeztek, melyet a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán láttak el, az édesapja pedig feljelentést fontolgat. Az esetnek több tanúja is volt.

Lapunk megkereste az édesapát, aki elmondta, természetesen nem tartja helyesnek, hogy a fiánál elektromos öngyújtó volt. Jól tették az iskola pedagógusai, hogy elvették tőle, és leszidták a fiát, hiszen a gyereknek tisztában kell lennie azzal, hogy nem helyes ilyen eszközt magánál tartania. A fia sajnálta, hogy magával vitte és elővette az eszközt, s az aránytalan, kínzó, megalázó rendreutasítás közben zokogva kért bocsánatot.

– Az öngyújtóval való égetést nem tudom sem elfogadni, sem megérteni. Nem tudom, mi mehetett végig a kisfiam fejében, miközben ezt tették vele a felnőttek. Ez aránytalan büntetés, középkorú módszerekkel – mondta az édesapa. A szülő az intézmény vezetőjében is csalódott, aki karnyújtásnyira állt a fia bántalmazásától, látta, hogy a gyerek szenved egy szülő abnormális cselekedetétől, azonban nem állította le, nem védte meg a gyereket a sérüléstől, sőt végig nézte, ahogy a férfi egy érzékenyebb bőrfelületet keresve újra megégette a gyermekét. Az igazgató csak azt hajtogatta, egyre nagyobb hangsúllyal, egyre megalázóbb stílusban, hogy a gyerek értse meg, hogy ilyet nem lehet csinálni.

– Mi, szülők, tudjuk, hogy egy 12 éves gyermek tud felelőtlenül, helytelenül viselkedni, ez alól az én gyermekeim sem kivételek, de egy föléjük tornyosuló, a karját megégető férfi és egy intézményvezető előtt csak védtelen kisemberek – fogalmazott.

Mint az édesapa elmondta, eddig egyébként soha nem volt probléma az intézménnyel, szeretik az iskolát, a gyermekek szeretik a tanáraikat, akik sokat tesznek értük. Ráadásul a nagyobbik fia most ballagott el, tele a diákévek szép emlékeivel.

– Az általános iskola nyolc éve alatt akadnak problémák, úgy, mint bármelyik diákkal. Ha volt a gyermekeimmel probléma, azt igyekeztem a tanárokkal együttműködve rendezni, lehetőség szerint úgy, hogy az tanulságot hozzon. Jó tanulók a fiaim, akiket úgy nevelünk, hogy szeretettel és tisztelettel forduljanak társaikhoz és tanáraikhoz – tette hozzá az apa.

Az esettel kapcsolatban kerestük az intézmény illetékesét, aki megkeresésünkre elmondta: az eset két héttel ezelőtt történt, és az érintett szülővel holnapra (szerda) egyeztettek időpontot a részletek tisztázására. Az ígéret szerint a találkozót követően az intézménytől is tájékoztatást kapunk a történtekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában