Erős és egyedi jelszavak

2023.09.24. 09:00

Gyermekeink az online térben is veszélynek vannak kitéve

A digitalizáció már évtizedek óta jelen van a világunkban, és a gyerekek már nem nem csak az időeltöltésére, hanem iskolai feladatok végzéséhez is használják.

Czeczon Enikő

Fotó: Jelena Stanojkovic

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szülők figyelmét arra, hogy ügyeljenek arra, hogy gyermekeik erős egyedi jelszavakat használjanak az alkalmazások használatakor. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság 2022-es felmérése alapján a 15-50 éves korosztály tagjainak 97,1 százaléka rendszeresen használja az internetet. A friss adatokból az is kiderül, hogy a 15 év alattiak körében nem teljes körű az internethasználat, bár a szokás egyre fiatalabb korban kezdődik. Meglepő adat, de a vizsgálatban résztvevő családok szerint a 2 éves gyerekek 4 százaléka, míg a 3 évesek 9 százaléka használja az internetet. 

Az internet térhódításával már az oktatásban is alkalmaznak különféle online alkalmazásokat, ebből adódóan a rendőrség kéri a szülőket, hogy vizsgáljanak meg minden olyan iskolával kapcsolatos alkalmazást, amelyet a gyerekek telepíteni szeretnének a különböző készülékekre – telefon, laptop, számítógép, tablet. Mindemellett a programok letöltése előtt javasolt átnézni azok értesítéseit, az adatvédelmi irányelvet, illetve az appokról szóló szakmai cikkeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában