Égett egy szállítószalag

2023.09.25. 10:20

Lángok csaptak fel egy királyegyházai üzemben - válaszolt a cég

A tűz értesüléseink szerint a helyi cementgyár egyik szállítószalagjánál ütött ki, de ezt hivatalosan egyelőre még nem erősítették meg.

Bama.hu

Harminc méter magasan, tizenöt négyzetméteren égett egy szállítószalag egy királyegyházi gyárüzemben. A helyszínre a szigetvári, a sellyei, a pécsi hivatásos, valamint a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók vonultak, illetve a sásdi, a siklósi, a barcsi és a kaposvári hivatásos tűzoltókat is riasztották. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték, a lángokat eloltották.  

Frissítve - 10:31

A jelzés szerint egy csőszalagon szemét gyulladt ki, személyi sérülés nem történt. 

A hivatásos tűzoltók Szigetvárról, Sellyéről, Pécsről, Sásdról, Siklósról és Barcsról vonultak 10 járművel, ezen kívül a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a Szabadszentkirály ÖTE is a helyszínre érkezett. A tűz 30 méter magasan, 10-15 négyzetméteren égett. Az oltást a toronyból és létrás szerkocsiból is végezték 3 sugárral. A tüzet az egységek eloltották, a KMSZ az eset jellegére tekintettel tűzeseti helyszíni szemlét folytat le, amelynek során a tűz keletkezésére vezető okokat fogják kideríteni.

Az esettel kapcsolatban a cég is nyilatkozott:

2023. szeptember 25-én reggel tűz keletkezett a Királyegyházi Cementgyárban az egyik szállítószalagnál. Az esetet a munkavállalóink azonnal jelezték - a hivatalos eljárás szerint - a helyi katasztrófavédelmi szervnek. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet megfékezték, személyi sérülés nem történt az esethez kapcsolódóan. 

A tűzeset kivizsgálása folyamatban van..

A Királyegyházi Cementgyárban a napokban kezdődött egy tervezett karbantartási időszak, így a tűzeset nem befolyásolja a cement kiszolgálását. A piaci igényeket a továbbiakban is ki tudjuk szolgálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában