művelődési központ

2018.02.14. 16:30

Közművelődési ügyekről döntenek

Csütörtökön tárgyalja a képviselő-testület az idei költségvetési rendelet tervezetét, emellett pedig arról is döntenek majd, támogatják-e azt, hogy az Örsi Ferenc Művelődési Központ és Malkocs Bej Dzsámi üzemeltetését a továbbiakban a Siklósi Várszínház Kulturális és Idegenforgalmi Központ lássa-e el.

Zs. J.

A siklósi önkormányzat korábban arról döntött, hogy átszervezi a közművelődési feladatok ellátását. Az eredeti elképzelés szerint művelődési központot hoz létre úgy, hogy a könyvtárt leválasztja az intézményről és mint önálló közművelődési intézményt működteti.

A művelődési központ igazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredménytelen volt és a képviselő-testület február elsején egyeztetett a „Művelődési Központ” jövőbeni sorsáról. A csütörtökön a testület elé kerülő napirend előterjesztésében arra tesznek javaslatot, hogy a korábbi elképzeléssel ellentétben közművelődési feladatok ellátására megállapodást kötnek a Siklósi Várszínház Kft.-vel az Örsi Ferenc Művelődési Központ és a dzsámi működtetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!