fegyelmi eljárás

2018.06.27. 20:00

Egy iskolai veszekedés fajult el a diákok közt

Amint arról beszámoltunk, beleharapott diáktársa arcába egy lány az egyik pécsi iskolában március végén.

Zsigmond József

Az eset a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola nyolcadikos osztályában történt. A sérült lányt a sebészetre kellett vinni, ahol közölték vele, lehetséges, hogy maradandó nyoma marad a harapásnak. A megharapott lány édesanyja a Facebook-oldalon számolt be a megdöbbentő történetről, ahol szóvá tette, hogy a fegyelmi tárgyalásnak nem lett semmilyen következménye. Szerinte csak egy kis feddés lett az ügyből.

– A megharapott lányt rögtön vitték a orvosi szobába, ahol a védőnő ellátta a sebét – emlékezett vissza a történtekre Takáts Laura, az iskola igazgatója.

– Elnézést kértem az iskola nevében a lány édesanyjától, javasoltam, hogy mivel az arc nagyon érzékeny rész, nem lehet tudni mennyire mély a seb, ezért ne a háziorvoshoz, hanem a sebészetre vigyék. Felhívtam a figyelmét, hogy rendőrségi feljelentést tehet, gondolja végig, mert nyilvánvalóan ez egy olyan súlyú ügy – tette hozzá. – Tájékoztattam, hogy fegyelmi eljárást indítunk – ez a legsúlyosabb elmarasztalási lehetőség egy iskolában – az elkövető tanuló ellen, aki elismerte tettét, megbánta, bocsánatot kért.

Az osztályfőnök meghallgatta a diákokat. Az iskola ezek után lefolytatta a fegyelmi vizsgálatot, mely nem maradt következmény nélkül, fegyelmi büntetéssel zárult.

– Ez egy kirívó eset, egyáltalán nem jellemző diákjainkra az agresszív viselkedés. Azon a véleményen vagyunk, hogy az iskola alapvetően nevelő-oktató intézmény, e szellemben igyekszünk tanulóinkat megfelelő magatartásra és egymás elfogadására nevelni. Sajnos, ez sok esetben nem egyezik a hozott viselkedési mintákkal – mondta az igazgató.

Információink szerint volt előzménye a nézeteltérésnek. A lányt, aki megharapta diáktársát, az osztálytársai folyamatosan cukkolták, heccelték egyrészt azért, mert vegetáriánus. Úgy tudjuk, előfordult, hogy bosszantásként húst toltak a szája elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!