büntetés

2018.06.26. 17:00

Először figyelmeztetik a faluban a rossz helyen parkolókat

Az Óbányán élők életét megnehezítik a szabálytalanul parkoló autósok, ami miatt nem tudják megközelíteni házaikat. Sajnos olyan eset is megtörtént már, hogy a szűk utcán a kocsik miatt nem tudott elmenni a mentő, így gyalog mentek fel egy sérült turistáért az ápolók.

Zsigmond József

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezt elégelte meg a helyi önkormányzat, ezután szigorúbb fellépésre számíthatnak a szabálytalankodók. Mint a polgármester, van Groeningen Irén lapunknak elmondta, nem céljuk a büntetés, most figyelmeztetéssel próbálják rendes mederbe terelni a dolgokat. Felhívták az Óbányára érkező turisták figyelmét, hogy parkolni a falutáblánál kialakított parkolóban, és a buszforduló után kialakított helyen lehet, ami hétvégén kilenctől délután ötig fizetős. A buszmegállótól lévő út önkormányzati tulajdonban van, ezt helyi rendelet szabályozza, ezáltal csak behajtási engedéllyel lehet azt használni. Utóbbit csak a helyi lakosok, üdülőtulajdonosok kapnak.

A polgármester azt is elmondta, hogy a másik probléma a kutyásokkal van. Sokan póráz nélkül sétáltatják kedvencüket, és a kutyapiszkot sem veszik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!