Bicsérd

2019.04.19. 17:15

Működik a nyusziposta, díszbe öltöztették a falut

A településen nagy gondot fordítanak az ünnepi dekoráció elkészítésére. Karácsonykor óriási mikulással és adventi koszorúval örvendeztették meg a helyieket és a faluba látogatókat, most húsvéti motívumokkal van tele a község.

T. V.

Fanyuszikat, tojásfákat, tavaszi díszeket helyeztek el a Kemencés Udvarnál, az önkormányzat teraszán. Az udvarban egy úgynevezett nyuszipostát is elhelyeztek, a színes dobozba dobhatják be a gyerekek a húsvéti kívánságaikról szóló levelet.

Vér József polgármester elmondta, a húsvéti ünnepséget tegnap tartották a hivatal szabadtéri színpadán. A játékos tojáskeresés és nyuszisimogató mellett a hagymahéjas, gicás tojásfestést is kipróbálhatták az érdeklődők. Több civil szervezet is készített ajándéktárgyakat az eseményre, melyek bevételéből az iskolát támogatják.

Bicsérd méltán híres a gyönyörű virágokról is, a Virágos Magyarország környezet­szépítő versenyre is mindig jelentkeznek, kiváló eredményeket érnek el. A tavaszi virágok közül most színes árvácskák, tulipánok díszítik a községet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!