Pécsvárad

2019.05.04. 10:55

Őshonos gyümölcsfák kerülnek a várkertbe

Gyümölcsöskertet alakít ki a várkertben a Pécsváradért Alapítvány, mivel az Ökotárs Alapítvány közreműködésével elnyertek egy nemzetközi pályázatot. A területet még a 20. század közepén is gyümölcsösként használták, de a fák nagy része mára eltűnt. A projekttel ezt szeretnék helyreállítani.

M. R.

A válogatásnál a történeti fajtákat részesítették előnyben, így egyszersmind a régi, magyar gyümölcsfajták gyűjteménye is létrejön majd itt. Összesen 150 facsemetét telepítenek, amelyek között lesz többfajta őshonos alma-, körte- és cseresznyefa is.

Az ültetést szeptembertől az év végéig terjedő időszakon belül az időjárástól függően végzik el a tervek szerint önkéntesek és civil szervezetek bevonásával. A munkához szükséges eszközöket Pécsvárad önkormányzata biztosítja.

A fákat ültetés után védőhálóval látják el, hogy megvédjék a csemetéket az esetleges vadkártól, valamint a fajtájukat jelző információs táblák is kikerülnek melléjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!