Geresdlak

2019.09.16. 12:30

Berlinben táboroztak a diákok

Anyanyelvi környezetben megvalósuló német táborra pályázott sikeresen a geresdlaki német önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelőnél. Az elnyert kétmillió forint támogatást az Erzsébet, Fazekasboda, Maráza, Máriakéménd német önkormányzata egészítette ki, ennek köszönhetően öt napot tölthettek a gyerekek Berlinben.

Zs. J.

– A 30 éves Páneurópai Piknik és a Berlini falbontás évfordulója mellett mi Pécs és Véménd között lakók még a Dárdai Pálhoz köthető Hertha labdarúgócsapata miatt is kiemelt figyelmet fordítunk Berlinre – mondta lapunknak Schulteisz Balázs, a geresdlaki tagintézmény vezetője. – A táborban megtartott német-, történelem-, földrajzfoglalkozásokat Berlin nevezetességeihez kötöttük.

Minden nap nyakukba vették a várost, többek között megnézték a Holokauszt-emlékművet, a Brandenburgi kaput, a Berlini fal emlékmű, a Pergamon Múzeumot.

– Lenyűgöző volt az olim­piai stadion és a földalatti város. A stadiontúránk alkalmával is pozitív diszkriminációban volt részünk, Dárdai megbecsülését éreztették velünk – mondta Schulteisz Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!