Baranya

2019.11.30. 17:06

Mellényt osztottak a rendőrök

A Black Friday (Fekete Péntek) mintájára jött létre az idei Light Friday (Világos Péntek) elnevezésű rendőrségi kampány. Az országos kezdeményezéshez igazodva százszázalékosan leárazták a láthatósági eszközöket, amiket a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságokon lehetett átvenni.

Zs. J.

– Ezzel a kezdeményezéssel főként a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát szeretnénk növelni – mondta el lapunknak Bertáné Wingert Erzsébet rendőr őrnagy, a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. – Az őszi-téli időjárási viszonyok, a csapadék, a korai sötétedés mind-mind rontja a láthatóságot, ezzel pedig jelentősen megnő a balesetveszély kockázata is– tette hozzá.

A megyében öt kapitányságon: Pécsett, Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron várták az érdeklődőket péntek reggeltől délután két óráig, ahol baleset-megelőzési tanácsadással, illetve láthatósági eszközökkel, többek között mellényekkel, lámpaszettekkel, fényvisszaverős karkötőkkel és egyéb termékkel ajándékozták meg az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!