kövestetőnél

2020.03.05. 16:44

Felháborító: gumiabronccsal szennyezték a mecseki patakot

WC kagyló, gumiabroncs és rengeteg műanyag landol a Mecsek erdeinek legszebb és féltve őrzött részein. Most Kövestető mögött találtak „lerakatot”.

N.K.

Egyelőre nem tudni ki és miért, de az biztos, hogy rendszeresen szórja le a szemetét valaki a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonal közvetlen szomszédságában.

- Ez lassan már szeméttelepnek is mondható, rengeteg különféle, oda nem illő dolgot találunk túráink alkalmával

– mondja Takács Ferenc. A Hosszúhetényi Turista Egyesület vezetője hozzáteszi: négy éve minden évben megtisztítjuk az erdőt, de az aszfaltos út közelsége sajnos vonzza a szemetelőket.

- A képeken jól látszik, hogy az sem zavarja az embereket, hogy a szemét a patakban landol, ami aztán Pécs-Vasasra folyik be – teszi hozzá Takács Ferenc. Az erdőjáró éppen ezért most a hosszúhetényiek és természetkedvelők aktiválásával erdőtakarítást szervez.

Szombaton megmozdul a fél falu

- Több kilométer hosszan járjuk majd be a Mecseket, hogy ezeket a kupacokat felszámoljuk. Amit tudunk zsákba teszünk és természetesen a hulladéklerakókhoz visszük, ahol egyébként ingyen veszik át a szemetet – mondja Takács Ferenc.

Az erdőjárók március 7-én, szombaton 9.30-kor találkoznak a hosszúhetényi Hosszú Kávéban, majd innen több útvonalon indulnak el túrázni és szemetet szedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!