Koronavírus Baranyában

2020.10.30. 20:45

Költözik a pécsi koronaellátó, gyanús tünetekkel ne a 400 ágyasra menjenek!

Vasárnaptól ismét a Szendrey Júlia utcában lesz az ellátás.

bama.hu

Pécs, 2020. március 20. Szûrõkamion a volt Baranya Megyei Kórházban kialakított, Koronavírus Ellátó Központnak nevezett intézmény udvarán 2020. március 20-án. A Pécsi Tudományegyetem arra kérte az embereket, hogy az akut felsõ légúti - azaz lázzal, köhögéssel vagy hirtelen jelentkezõ légszomjjal járó - tünetekkel a továbbiakban a sürgõsségi betegellátó osztály helyett a központot keressék fel. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Pénteken este a pécsi sürgősségi vezetője, Kanizsai Péter doktor közösségi portálján közölte, hogy november 1-től a CoVID gyanús estek ellátása nem a 400 ágyason történik, hanem a KEK-ben, vagyis a Koronavírus Ellátó Központban. Pontosan ott, ahol idén tavasszal ideiglenes jelleggel felállították az intézményt. Bejárat a Szendrey Júlia utca felől lesz, a volt megyei kórház épületében.

Aki tehát tüneteket észlel, az már ne az Ifjúság útja felé vegye az irányt, hanem a belvárosi helyszínen jelentkezzen, a szokásos rend szerint.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az elmúlt két napban rohamosan terjedő pécsi fertőzés kapcsán nem csodálkozunk az új intézkedésen.

Olvasóink emlékezhetnek, hogy június 2-ig működött a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegfogadó egysége a Rákóczi út 2. szám alatt, majd a Janus Pannonius Klinikai Tömb Sürgősségi Betegellátó Osztályra költözött. Most innen költözik vissza,

A KEK-et március 18-án nyitották meg. Amint akkor a PTE írta, a Koronavírus Ellátó Központot a volt Baranya Megyei Kórház „T” és „C” épületében alakították ki, ami a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!