Átmenet

2020.12.17. 16:25

Van, ahol egy ideig még szabad az égetés a kertekben

A veszélyhelyzet fennállásának végéig mégis engedélyezzék az égetést Mecseknádasdon.

M. R.

Agricultural concept. Work in the garden. Farmer burning dried branches. Spring time

A szabályok értelmében 2021-től tilos a zöldhulladék égetése az egész országban. A veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazott kormányrendelet azonban lehetőséget biztosít arra, hogy január elsejétől a veszélyhelyzet fennállásának végéig mégis engedélyezzék az égetést Mecseknádasdon, ahogy az erre vonatkozó helyi rendelet szól, ünnepnapok kivételével keddi és pénteki napokon.

Azt hangsúlyozzák, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően azonban ez a tevékenység tilos lesz, ezért arra kérik a lakosokat, hogy fokozatosan térjenek át a zöldhulladék komposztálására. Ennek az az előnye, hogy olyan, magas humusztartalmú komposzt keletkezik, ami javítja a talaj szerkezetét és minőségét.

Amennyiben a komposztálásra nincs lehetőségük a helyieknek, akkor a pécsváradi hulladékudvarba vihetik a lemetszett gallyakat és lehullott leveket, illetve évente kétszer házhoz menő gyűjtés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!