Gyurcsánytangó Pécsen

2021.02.21. 20:00

A diákhitelét sem törleszti a jobbikos városatya

Ismét belenéztünk a városházi képviselők vagyonbevallásaiba, s újra találtunk meglepő érdekességeket: a jobbikos bizottsági elnöknek a diákhitel-tartozása nem akar fogyni, hiába kap kiemelt fizetést a pécsi önkormányzattól, más viszont még mindig egy 1988-ban örökölt Ladát hajt.

Bóka Máté

20191029 Pécs fotó: Laufer László LL Új Dunántúli Napló A pécsi városháza épülete a Széchenyi téren.

Fotó: Laufer László

Megírtuk, van olyan baloldali képviselő, aki kétmilliót keres, mégis azt állítja, hogy nem vagyonos, ezért még össze is firkálta a vagyonnyilatkozatát. Egy másik baloldali képviselő kapcsán pedig nem derült ki, hogy vajon a Zsolnay Negyedben dolgozik-e több százezerért, holott arról nem tudtak munkatársai, hogy elhagyta volna a céget. Akadt olyan balliberális, akinek a pártja, a DK a kormány gazdasági intézkedéseit támadja, neki mégis sikerült árverésen egy üzlet – ötvenszázalékos – tulajdonosává válni.

MSZP-s, és neki is jobban megy

A csokos villavásárlási botrányba keveredett szocialista pártelnök, Tóth Bertalan, valamint sokak szerint a pécsi városházán a figurákat a háttérben mozgató volt MSZP-s pénztárnok, Puch László egyik emberének tartják az MSZP-s Csaba Istvánt. A fiatal baloldalit tavaly ki is nevezték megyei pártelnöknek, a mostani vagyonnyilatkozatának az az érdekessége, hogy miközben a szocialisták is folyamatosan támadták a kormány intézkedéseit, addig Csaba István fizetését egy év alatt megsokszorozhatták. A fiatalember ugyanis immár bruttó 400 ezer forintot keres parlamenti képviselőt segítő munkatársként, egy esztendeje viszont mindössze ennek jó, ha a harmadát vihette haza.

Lényegében semmije nincs a jobbikos képviselőnek

Szinte vagyontalan – ezt el kell hinnünk, hiszen bevallotta. Fogarasi Gábornak, a jobbikos városatyának semmije nincs, csupán a 3,4 milliós diákhitel-tartozása, amelyből azonban 12 hónap alatt sem tudott törleszteni, pedig bizottsági elnökként ő sem keres rosszul. Tény, hogy az ő esetében – vagyonbevallása szerint – megszűnt a korábbi állása, amit Jakab Péter jobbikos parlamenti képviselő mellett töltött be.

Orbán haláláról posztolt, több százezret keres

Ágoston Andrea karrierje a Liberálisoktól indult, majd eljutott Mellár Tamás (MSZP–P) parlamenti képviselő közelébe, de a Párbeszédből távoznia kellett nemrég – sőt a mandátumának a visszaadására is felszólították – miután támogatta a szocialista Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezését. Ágoston arról vált ismertté, hogy újságírókat küldött el korábban „k. anyjukba”, vagy éppen Orbán Viktor haláláról posztolgatott a választások előtt. Az egyébként a Facebookot baloldali összeesküvés-elméletekkel munkaidőben is elárasztó politikus 340 ezer forintos bruttó fizetésnek örülhet valamelyik parlamenti képviselő asszisztenseként, ami mellett még két bizottsági tagsága után járó tiszteletdíjért is „dolgozhat” – elvileg – a pécsiekért.

Immár nagykorú lett a Lada Samarája

Az LMP-s Kóbor József vagyoni helyzetében nem történt változás, így még mindig megvan az az 1300-as Lada Sa­marája, amit még 1988-ban örökölt – az autónak lassan már nem csökken, hanem nő az értéke, persze akkor, ha gondosan karban van tartva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!