Megtisztítják a várost

2021.02.21. 14:45

Eltűnnek az illegálisan lerakott szemétkupacok Siklósról

Megkezdte a siklósi városgondnokság a város közigazgatási területén lévő illegális hulladéklerakók felszámolását.

Zs. K.

Mezõcsát, 2020. november 6. Az illegálisan lerakott hulladékot szedik össze és szállítják el Mezõcsát határában 2020. november 6-án. A Tisztítsuk meg az országot! programban a védett természeti területeken is felszámolják az illegális hulladékot. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága területén a dél-borsodi Mezõcsát határában több tízköbméternyi illegálisan lerakott szemetet szedtek fel és szállítottak el. MTI/Vajda János

Fotó: Vajda János

Erre az önkormányzat tavaly decemberben nyert csaknem négymillió forint pályázati támogatást. Nyolc hektárnyi területen számolják fel az illegális hulladékot, az érintett területek: a régi városi szeméttelep, az ahhoz vezető önkormányzati út környezete, a vásártér, és annak külterületi útja.

Siklós korábban üzemelő, már rekultivált szeméttelepének területén a mai napig megjelenik az illegális hulladék. A szomszédos területeken szintén jellemző a hulladékok megjelenése. A rekultivált szeméttelep felé vezető önkormányzati út és a mellette lévő terület teljes hosszában szinte hulladékkal borított volt.

A városvezetés más módon is szeretné megtisztítani Siklóst az illegálisan elhelyezett szemétkupacoktól, a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket pár hete térfigyelő kamerák figyelik, a szabálytalankodókkal szemben pedig zéró toleranciát hirdettek.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!