Postabontás

2021.03.15. 16:45

Az állatkert nem való a vidámparkba, írta olvasónk

Sokan vagyunk a városban, akik nem a legjobb gondolatnak tartjuk, hogy a zoo-t a volt vidámparkkal kívánja bővíteni előbbi új igazgatója.

bama.hu

Az állatkert új igazgatója a szakmájában nagy tapasztalattal rendelkezik. Ami egyben azt is jelenti, hogy széles látóköre van arra vonatkozóan, hogy mivel lehet vonzóvá tenni az állatkertet és környezetét.

Annak ellenére, hogy tudjuk: feladatul kapta a városvezetéstől, hogy a volt vidámparkot és az állatkertet egy egységnek tekintse. A hajdani vidámpark, elhelyezkedése folytán sok mindenre lenne alkalmas.

Az állatkert bővítését nem itt kellene megoldani – arra ott van az attól nyugatra lévő, hatalmas területű parkerdő. Az, amivel a városvezetés a zoo vezetőjét megbízta, nem egy egyszemélyes feladat. Szerintem a vidámparki funkcióval való megtöltésére inkább kellett volna kiírni ötletpályázatot, mint a tévétorony melletti épület és környéke hasznosítására.

A kormánynak az az elképzelése, hogy az egyetemek lépjenek ki az épület falai közül és kapcsolódjanak be az ország, a város, a környezetük fejlődését elősegítő feladatok tervezésébe, és amennyire lehet, váljanak ön­fenntartóvá. Ha a városvezetés belátja, hogy a Mecsek az országban egyedülálló lehetőségeket rejt magában az idegenforgalom fellendítése szempontjából, akkor egyértelmű, hogy az egyetemet kellene felkérnie egy komplex terv kidolgozására. A világ minden tájáról érkezett tanulók a saját hazájukból hozott értékeket halmoztak fel, érdemes tehát rájuk támaszkodni.

Frantó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!