fél évezred

2021.07.12. 15:32

Hargitai János irányítja Mohácson a megemlékezés előkészítését

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes dr. Hargitai János országgyűlési képviselőt a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki, derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Forrás: Dr. Hargitai János Facebook oldala

Amint az a kinevezéséről szóló dokumentumban olvasható, a kereszténydemokrata politikus ebben a feladatkörében ellátja a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztésekkel járó teendők irányítását.

Tevékenysége során nyomon követi és felügyeli a megemlékezés programsorozatának előkészítési és megvalósítási munkálatait annak érdekében, hogy az kulturális, történelmi, nemzeti önazonossági, térségfejlesztési és külpolitikai jelentőségéhez méltó módon kerüljön megrendezésre.

Megbízatása révén ösztönzi és segíti a térség infrastrukturális fejlesztéseit, felügyeli a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!