Rendkívüli aukció

2021.09.29. 11:32

Aranyékszerre is licitáltak a rendőrség árverésén

A baranyai rendőrség minden évben meghirdeti az árverését, melyen rendőrségi használt gépjárműveket, lefoglalt autókat, ékszereket kínálnak eladásra. Idén 28-an regisztráltak az árverésre, volt aki Budapestről érkezett.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

Nem maradt üres hely a tegnapi rendőrségi árverésen, melyet a Baranya Megyei Rend­őr-főkapitányság pécsi épületében tartottak.

– A Baranya Megyei Rend­őr-főkapitányság árverés útján akarja értékesíteni a feleslegesé vált, illetve lefoglalt eszközeit. A mai napon 33 tétel, ebből 15 gépjárművet próbálunk meg értékesíteni, alapvetően hét csomagban – közölte Ekkert József, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági rendőrfőkapitány-helyettese, aki az árverést vezette. – Először csomagban próbáljuk értékesíteni, ha nincs érvényes ajánlat, megbontjuk és egyesével kínáljuk licitre. Kivétel az ötös csomag, ahol aranyékszerek vannak.

Az árverésen való részvétel első lépcsője a regisztráció volt, majd az árverési biztosíték befizetése. Ezután mindenki megkapta a licitáláshoz szükséges számozott táblákat. A licit addig folytatódott, amíg volt érvényes ajánlat. A legmagasabb ajánlat háromszori leütését követően kelt el az áru. Az árverés után helyben ki lehet egyenlíteni a vételárat készpénzzel, bankkártyás befizetéssel, illetve három napon belüli átutalással.

Az első csomagban négy rend­őrségi kocsi került kalapács alá. A kikiáltási ár 1 millió 150 ezer forint volt. A táblák egymás után emelkedtek a magasba, közel tizenötöt számoltunk össze. A licitlépcső ötvenezerrel növekedett. Már kétmilliónál jártak, mikor még mindig 6 táblát tartottak a magasban, majd 2 millió 400 ezernél már csak egy versenyző maradt talpon. A második csomagban 3 gépkocsit kínáltak 680 ezer forintért, ezek a járművek 1,82 millióért keltek el. A 3. csomag (3 jármű, kikiáltási ár 750 ezer) 2 millió 20 ezer forintért, míg a 4. csomag (öt, a rendőrség által lefoglalt használt személyautó) 290 ezerért talált új gazdára.

Egy sor, az árverezett rendőrségi járművekből
Fotó: Löffler Péter

Az ékszerekért nagy volt a tülekedés

Legtöbben az arany ékszerek iránt érdeklődtek. A kikiáltási ár 36 800 forint volt. A licitlépcső négyezerrel emelkedett egészen 50 ezerig, onnantól kétezresével lépkedtek felfelé. Már százezernél jártak, és még mindig hárman maradtak. A kalapács 150 ezernél koppant. Egy fiatal pár, aki az árverés ideje alatt mellettünk ült, azt mondta, ez túl sok. Véleményük szerint, max. 100 ezret érhet az egész.

A végére két tétel maradt, 26 darab 225 literes barikolt hordó, melyre hárman licitáltak. Úgy tudjuk, borosgazdák voltak. A végén a hordók 135 ezerért keltek el. Az utolsó tétel 128,5 köbméter faanyag volt, erre csak egy jelentkező volt. Az árverés 10 óra 22 perckor véget ért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!