Várat magára

2021.10.05. 11:30

Még hónapokig kell várni a beköltözésre a szentlőrinci új óvodában

Hiába szerzett többletforrást a kormánytól Nagy Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője, aminek köszönhetően elkészült a beruházás, mégsem tudják igénybe venni a gyerekek a kibővített létesítményt. Az épületben még hátravan egy felújítás, amelyet az önkormányzatnak kellene elvégeznie.

Bóka Máté

Fotó: L. L.

A helyi óvoda felújítására és bölcsődei bővítésére még 2017-ben 265 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, ám időközben kiderült, hogy többletforrásra lesz szükség a kivitelezési munkák megkezdéséhez. Tavaly jelentették be, hogy Nagy Csaba fideszes parlamenti képviselő elérte a kormánynál, hogy további 130 millió forint többletet biztosítsanak a beruházáshoz, ami azért is volt lényeges, mert az önkormányzat hitelfelvételben gondolkodott.

A kivitelező már végzett az új szárny építésével

A munkálatok ennek köszönhetően februárban elindulhattak és a kivitelező közel két héttel ezelőtt elkészült a feladatával, és a munka műszaki átadás-átvétele is megtörtént. Csakhogy a gyerekek azért nem vehetik igénybe a létesítményt, mert további, az önkormányzatra váró munkálatokat is el kellene végezni, például a régi szanitereket lecserélni a mosdókban, a mellékhelyiségekben. A fejlesztést jól ismerő forrásunk szerint erre meg is lett volna a lehetőség, párhuzamosan a nagyobb volumenű beruházással, hogy minél hamarabb visszamehessenek a gyereket, de ez nem történt meg.

Koltai szerint nem lehetett párhuzamosan dolgozni

Az MSZP-s képviselőjelölt, Koltai Péter szentlőrinci polgármester viszont azt állítja, hogy nem tudták volna ezeket a munkákat elvégezni, sem fizikailag, sem jogilag nem lett volna erre mód. A városvezető szerint nagyjából nyolcmillió forintba kerülő önkormányzati fejlesztésről van szó, amelyet azért nem tudtak elvégezni, mert a nagyobb volumenű beruházás kivitelezői az épület teljes területén dolgoztak. Elmondása szerint az óvodai részen energetikai felújítást végeztek el, mivel az építőipari árak emelkedése miatt további felújításra nem jutott forrás a pályázati keretből, így a mellékhelyiségekre, valamint a csoportszobák parkettájának, padlójának a felújítására sem.

A polgármester szerint mindezek mellett a különböző engedélyek beszerzésére is szükség van, többek között a tisztiorvosi szolgálattól, illetve a katasztrófavédelemtől, amelyek szintén sok időt vesznek igénybe, de összességében azzal számolnak, hogy januárban már fogadhatják a gyermekeket a felújított óvodában és az új bölcsődei szárnyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!