Telt házzal üzemel

2022.01.30. 16:44

Nemrég épült, de máris megtelt a bólyi munkásszálló

A nemrég átadott bólyi munkásszálló máris telt házzal üzemel – a lakások jelentős részébe már beköltöztek a lakók, február 15-étől pedig valamennyi lakrész megtelik, és ha lenne még további férőhely, arra is mutatkozik igény.

Wald K.

Fotó: Laufer László

Mint ismeretes, a bólyi önkormányzat a munkásszállás építésére mintegy 306 millió forint támogatást nyert a központi munkaerőpiaci program pályázatán, amit a város saját forrásaival egészített ki, így a beruházás teljes költségvetése meghaladta a 460 millió forintot. 

 

A mai kor igényeinek mindenben megfelelő, összesen 83 főnek lakhatást biztosító, bólyi tervező által megálmodott és helyi vállalkozás által megépített munkásszállás a város központjában, a hajdani tejüzem helyén kapott helyet – a tavaly november közepén átadott szálláshely négy épülettömbjéből három elkészült, a 20 lakóegység teljesen berendezve fogadja a lakóit, a negyedik tömb építése folyamatban van. 

 

A lakrészek közt vannak kétszemélyesek, de vannak olyanok is, amelyekben hatan – hárman-hárman két szobában – is elférnek. Valamennyi bútorozott, wifivel ellátott, alapvető konyhai berendezésekkel és eszközökkel felszerelt, az udvarban pedig a parkolási lehetőség is biztosított a szálláson lakók számára. 

 

Mint azt Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől megtudtuk, jelenleg elsősorban a Bólyi Ipari Park cégeinél dolgozók foglalták el a szálláshelyeket, február közepén pedig a mohácsi kikötő építését végzők közül érkeznek többen lakóként, és töltik meg a bólyi munkásszállást. 

Az épülő negyedik tömbbel kapcsolatban a polgármester elmondta, a tervezet szerint májusra ez a többek közt beteg-, illetve akadálymentes szobának, mosó- és klubhelyiségnek, irodáknak, egyéb közösségi tereknek helyet adó épületrész is elkészül, jelenleg a tetőszerkezetet ácsolják a szakemberek. 

 

A munkásszállás építésétől teljesen elkülönülő beruházás keretében az előtte húzódó, keskeny Temető utca kiszélesítése is lehetővé vált, annak érdekében, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és nagyobb járművek is kényelmesen elférjenek. 

 

A szálló építésére több mint 300 milliós támogatást nyert a város

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!