Ez az a nap

2022.04.25. 16:39

A budapesti Puskás Arénában szervezik meg a felekezetek közös zenei programját

Fotó: Nagy Norbert

A 2020-ra tervezett, ám a járványhelyzet miatt elmaradt „Ez az a nap” címet viselő nagyszabású felekezetközi zenei eseményt július 23-án rendezik meg a budapesti Puskás Arénában. 

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tájékoztatója szerint a különleges alkalomra a több mint húszéves dicsőítő rendezvénysorozat szervezői 50 ezer résztvevőt várnak szerte a Kárpát-medencéből és egész Európából.

Az „Ez az a nap!” mozgalom és rendezvénysorozat 22 évvel ezelőtt indult el útjára azzal a céllal, hogy egy napon régiónk legnagyobb és legjelentősebb stadionjába – a Népstadionba – gyűjtse össze a magyarországi és az európai keresztényeket, kifejezve felekezeteken átívelő összetartozásunkat. 

Az elmúlt években több százezren vettek részt az egész Kárpát-medencéből a programon, a színpadokon pedig több mint 30 nemzet képviseltette magát.

A július 23-án 14 órától 22 óráig tartó rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan ismert hazai és külföldi dicsőítő zenekarok vezetik az egybegyűlteket Isten imádatában. A rendezvény szervezői hisznek abban, hogy a zene híd lehet hívők és keresők, generációk, kultúrák, nemzetek és felekezetek között.

– A zenei rész mellett számos igei üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik majd el, és a különböző felekezetekből érkező lelkészek és egyházi vezetők közösen imádkoznak nemzetünkért – áll a MEÖT tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!