Nemcsak a jó légkörre figyelnek

2022.07.11. 13:31

Családbarát Munkahely címet kapott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Bama.hu (Forrás: Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság)

A kép illusztráció

Fotó: Dodó Ferenc

A mai felgyorsult világban sokszor nem könnyű megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát, azonban egyre több foglalkoztató ismeri fel ennek a
dolgozókra gyakorolt jótékony hatását és vezet be családbarát szemléletet. Az Igazgatóság ez irányú törekvéseinek fontos elismeréseként a Családbarát
Magyarország Központ Családbarát Munkahely címet adományozott számukra.

A családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, emellett a dolgozói kiegyensúlyozottság növeli a munkavégzés hatékonyságát, erősíti a munkáltató iránti bizalmat. A családbarát munkahelyi környezet megteremtésének sok olyan apróbb összetevője van, amelyek nem is annyira pénzt, mint inkább megfelelő hozzáállást igényelnek.

Az igazgatóság családokat támogató intézkedései között többek között a rugalmas munkaidőben, igény esetén akár részmunkaidőben való foglalkoztatás, különféle szabadidős tevékenységekhez való hozzáférés, közösségépítő programok, szociális alapú családtámogatási lehetőségek, gyermektáboroztatás biztosítása is szerepel. A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság célul tűzte ki, hogy olyan munkahely legyen, ahol megfelelő légkör fogadja a kollégákat. A családbarát szemléleten túl más területen is támogatja a kollégáit, például képzési, fejlődési lehetőséget biztosít számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!