Locsolási tilalom

2022.07.20. 13:34

Pécsváradon is vízkorlátozást vezettek be

Mivel a rendkívüli szárazság következtében veszélybe került a lakosság vízellátása, ezért a pécsváradi vízmű rendszert üzemeltető Mezőföldvíz Kft. megkereste az Önkormányzatot vízkorlátozás és locsolási tilalom elrendelését kérve.

Radnai Balázs

Képünk illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

- Az elmúlt napokban történt csőtörésből adódóan tárolóinkban vízhiány lépett fel – indokolta a döntést Zádori János, a város polgármestere. - Sajnos ezt a hiányt nagyon nehéz pótolni, főleg úgy, hogy többen locsolással és medencéik feltöltésével akadályozzák a szolgáltató erőfeszítéseit, ezért meg kell tiltanom Pécsváradon az ilyen típusú vízfogyasztást. Kérem legyünk figyelemmel egymásra! – szólt a lakossághoz a polgármester.

A rendelet értelmében Pécsváradon a korlátozás ideje alatt vezetékes ivóvízből tilos a kertek öntözése, a locsolás, az úttisztítás és a gépjárművek tömlős mosása, valamint a medencék feltöltése továbbá az ivóvíz gazdálkodószervezetek által permetezésre vagy öntözésre történő felhasználása.

A kihirdetett locsolási tilalom betartását folyamatosan ellenőrzi majd a város közterület-felügyelője és a helyi rendőrség. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!