Vasárnap ünnepséget szerveznek

2022.11.07. 21:11

Megújult a mároki katolikus templom

Megújult a településen a katolikus templom, ennek alkalmából vasárnap 15 órakor ünnepi szentmisét celebrál, és megáldja a templomot Felföldi László megyés püspök.

Zs. K.

A felújításra a mároki német nemzetiségi önkormányzat által pályázaton nyert 29,7 millió forintból kerülhetett sor.

Horányi József, a mároki német nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a szükséges forrás megszerzése érdekében először Ritter Imréhez, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának parlamenti képviselőjéhez fordultak, majd ezután levelet írtak Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárnak. Kezdeményezésük támogatást kapott, így egyéni kérelem alapján a Bethlen Gábor Alapkezelő pályázatán nyerték el a közel 30 millió forintot, melyből a tető felújítását, és a homlokzat festését sikerült megvalósítani.

Horányi József hozzátette, a munkálatokra nagy szükség volt, ugyanis a templom körül álló fenyők egyikének ágát egy vihar kitörte, melynek következtében beszakadt a tető, és beázott a templom.

A pályázati forrás a toronyóra festését nem fedezte, annak költségét helyi adományokból sikerült összegyűjteni, emellett egy kis mároki közösség társadalmi munkában a templomkertet is rendezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!