Sötétbe borulnak az utcák

2022.11.08. 14:17

Tízszeres áron kapja az áramot a baranyai kisváros

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Ahogy arról már beszámoltunk, az energiaárak emelkedése miatt több baranyai város a rezsiárak mérséklése miatt bizonyos megtakarítási lépéseket fontolgat, például Harkány átalakítaná a közvilágítást. 

Kozármisleny önkormányzata hasonló lépéseket tervez: a legfontosabb intézkedés, ami a helyi lakosokat érintené, a közvilágítás lenne. Hogy miért kell lépniük, azt is közzétették, mint megjegyezték idén év végéig a közvilágításhoz a villamos energiát 19 forintért szerezte be az önkormányzat, és a jövő évi árajánlat, amit a MVM-től kaptak, 207 forintról szól. Ha a két számot elosztjuk, láthatjuk, több mint tízszeresére emelkedik az áram, vagyis a több mint ezer lámpatest világítása a mostani 12 millióról több mint 120 millióra emelkedne. 

Az önkormányzat azt tervezi, hogy a lámpák számát csökkenti, vagyis ahol megoldható, ott minden második, vagy harmadik lámpát kikapcsolnák, illetve a közvilágítás időszakát csökkentik négy órával, vagyis éjféltől hajnali négy óráig csak a közlekedési csomópontokban világítanának a lámpák, illetve az épületek kivilágítását (templomtér, városháza, Március 15. tér) teljesen lekapcsolnák. 

A polgármester, Biró Károly azt is hangsúlyozta, hogy a fűtésben nem lesz korlátozás a bölcsődében, óvodában, a fűtőtesteket nem 18 vagy 20 fokra állítják, hanem rendes fűtést biztosítanak ezen köznevelési intézmények épületeiben. 
Egy másik költségtakarékossági intézkedés is hatályba lép, a városházán négynapos munkahetet vezetnek be, vagyis pénteken nem lesz munkavégzés, a többi napokban hosszított nyitvatartás lesz. 
 

Nem kerülhetik el a takarékossági intézkedéseket Kozármislenyben sem
Fotó: L. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!