Ötletek már vannak

2022.11.23. 11:36

Városszerte hiányolják a postákat

Egyre több olvasónk panaszkodik a postabezárások miatt – sokan ugyanakkor ötleteket is adnak a megmentésükre.

bama.hu

– Régi kertváros Pécsnek egy gyöngyszeme. Rengeteg idős ember él a városnak ebben a részében. A szolgáltatások közül egyetlenegy volt még, ami az itt élők rendelkezésre állt: a kisposta a Honvéd téren. Most bezárták – adott hangot panaszának egy olvasónk. – A Varsányi utca, vagy a Pláza nekünk messze van, ráadásul rendkívül forgalmas utakon keresztül lehet csak ezeket megközelíteni. Ami az idősek számára nem túl szerencsés. Nagyon szeretnénk, ha a postánkat újra megnyitnák! Reméljük, az illetékesek meghallják a kérésünket!

A meszesi városrészben élők se örülnek a posta bezárásának. Egy másik előfizetőnk a következőt írta: – Minden erőfeszítés ellenére sem sikerült elérni, hogy a keleti városrészben legyen egy valamirevaló piac. Ebbe lassan bele is törődünk. Most azonban már posta se lesz a környéken. A megmaradó hivatalokban vajon mekkora sorban állásra kell majd számítani az elkövetkező időszakban? A karácsony előtti csúcsforgalomban? És hogyan tovább? Esetleg az lesz a következő, hogy a városrészben a boltok is bezárnak?

Volt olvasó, aki javaslatot is tett a megoldásra: – A megszűnésre ítélt meszesi posta lottózóval való összevonását nagyon jó ötletnek tartom. Ez máshol is megoldást jelenthetne a bezárások elkerülésére. Biztos, hogy lehetne megfelelő helyeket találni, ahol legalább egy postai ablak üzemelhetne. Az is nagy segítség lenne! 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!