Közösen ünnepelnek

2022.12.19. 17:21

Felgyulladtak a fények az ország legnagyobb karácsonyfáján Sásdon

Két éve gyulladtak meg a szeretet lángjai a sásdi különleges karácsonyfán, és azóta minden évben, a karácsonyi ünnepek előtt, újra és újra felgyulladnak a szeretet lánjai. 

Zs. J.

20221121 Nyíregyháza Nyíregyházán, a 2021-es karácsonyi fények. Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Fotó: Sipeki Péter

2020-ban a koronavírus terjedése miatt lemondták az adventi vásárokat az országban, így a baranyai kisvárosban is. Ekkor született meg az az ötlet, hogy a szeretet ünnepére egy nagyobb sásdi téren, egy óriási karácsonyfát raknának ki mécsesekből, gyertyákból, amit utána közösen meggyújtanának. Az ötlet tett követte, és lassan hagyománnyá, ünnepé vált a gyertyákból álló karácsonyfa állítás.

Így történt ez most hétvégén is, és az ország legnagyobb gyertyákból, mécsesekből összeállított karácsonyfáján felgyulladtak a fények. Sokan a közösségi oldalakon megosztott képeket, amelyek alá azt írták: látszik a sásdiakon az együtt gondolkodás, együtt akarás, amit a karácsonyfájuk még jobban összekovácsol és ez a különleges sásdi  karácsonyfa fényei a szeretet, az összetartást sugározza nemcsak a város lakói, hanem az ország felé is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!