Közös szilveszter a pécsi Széchenyi téren

2023.01.01. 00:54

Fergeteges bulival búcsúztattuk az óévet és köszöntöttük az új esztendőt (képgaléria)

Közös szilveszteri partin, szabadon köszönthettük együtt az új esztendőt december 31-én, este 7 órától a pécsi Széchenyi téren.

MW

Fotó: Sandor Judit

Este hatkor mondjuk még semmi nem előlegezte, hogy lazulós lesz az este: nem sokan bóklásztak a pécsi belvárosban – de legalább az időjárás roppant kegyes volt hozzánk, elég volt egy kiskabát, esetleg a torokfájósoknak egy sál, és rendben is voltunk. Ekkor egyébként még javarészt turistákkal találkoztunk, a pécsiek, úgy látszik, nem akarták az év utolsó hat óráját az utcán tölteni. 

Az alaphangulatot már a felvezető buli megadta, amit aztán két zenekar koncertje követett. A választás nem volt véletlen, hiszen a Mehringer formáció tagjait a pécsi éjszaka kovácsolta egy csapattá. Stílusukat a régi idők rockzenéi alapozták meg, amelyet izgalmasan fűszereztek a mai fülbemászó dallamokkal. Őket követte a pécsiek örök kedvence, a Kubalibre, egy szórakoztató, vidám rockos és popos produkcióval.  

És a szervezők ezután sem bízták a véletlenre a jó hangulatot: kezdődött az igazi, felejthetetlen buli, ahol minden idők legjobb slágereire rophattuk. DJ StrangerChriss kalauzolásában a 80-as és 90-es évek R&B, reggae, hip-hop és dance stílusú dalai töltötték be Pécs belvárosának szívét, a közösen ünneplők nagy örömére. 

A parti éjfélkor aztán pár percre megállt, hogy az összegyűltek közösen visszaszámláljanak, és a himnuszt elénekelve köszöntsék 2023-at. Aztán újult lendülettel folytatódhatott az újévi ünneplés, mindenkinek addig, amíg az ereje bírta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!