Hova kerül a 410 millió?

2023.02.21. 17:50

Csizmadia: Még áfa-fizetésre sincs pénze a pécsi önkormányzatnak

Folytatódott a közgyűlés, amelyen továbbra is a pénz körül forgott a téma.

B. M.

Fotó: Laufer László

- Nyakló nélkül felvett hitelből akarják a fejlesztésekhez szükséges önerőt biztosítani - mondta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető arra reagálva, hogy az önkormányzat még egy 410 milliós áfa-kötelezettséget sem tud kifizetni saját erőből. Helyette újabb félmilliárdos EIB-hitelt használ fel, hogy a Tüke Busznak adjanak kölcsön a buszbeszerzésekhez szükséges áfa kifizetésére. Az áfát ugyan vissza is kapják a kormánytól és a Tüke Busz pedig állítólag vissza is utalja a pénzt az önkormányzat számlájára, dea  jobboldali ellenzék azt feszegette, hogy ezek után mégis hova kerül a 410 millió? Elhangzott, hogy "a pénzmosás" gyanúját is felveti, hogy fejlesztési hitelből valami más lesz az önkormányzat számláján, amit működésre is felhasználhatnak.  

Ruzsa Csaba alpolgármester ezúttal is a kormányra mutogatott és azt mondta, hogy újra bűncselekménnyel vádolta meg az önkormányzatot a helyi ellenzék, egyébként pedig fejlesztési alapba kerül ez a pénz.  

- A kutya sem választotta meg Ruzsa Csabát - válaszolt a külsős alpolgármester, Ruzsa szavaira Barkóczi Csaba, hiszen az MSZP-közeli városvezetőt Péterffy ültette be millión felüli fizetéssel az alpolgármesteri székbe. 

Joga van bunkó lenni! 

Kóbor József, a baloldali koalícióhoz csatlakozó LMP-s bizottsági elnök Berényi Zoltánnak szó szerint azt mondta, hogy "joga van bunkónak lenni". 

Mindezt azért, mert reggel félórás csúszással kezdődött a közgyűlés, mivel kora reggel a környezetvédelmi bizottság ülése csúszva kezdődött, mert öt képviselőből csak ketten voltak jelen a kezdéskor. Csakhogy Kóbor az egyetlen jobboldali képviselőn verte el a port, miközben négy fős baloldali többségből sem voltak ott elegendően.  

Kóbor még törvénytelenséggel is megvádolta Berényit, aki viszont azt mondta, hogy a városvezetők felelőssége a bizottsági ülés határozatképességének biztosítása, főleg 2019 óta, mert éppen a baloldal volt az, amely az ellenzéki szerepköröket csorbította. 

Kóbor végül csak azért kért elnézést, mert Berényi kijelentette, hogy jogi útra tereli az ügyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!