Újra egymásra találhatnak

2023.02.09. 20:12

Szerelmi Kalandtúra és előadás is várja a párokat a Házasság hetén

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával februárban.

Zs. J.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Baranyában a Pécsi Egyházmegye, a Borostyán Egyesület és a Pálos Lelki Központ szervezésében a kalandtúra február 10-én indul, és a február 27-éig tart.

A játék pénteken veszi kezdetét a Pálos Lelki Központban (Hunyadi János u. 70.), ahol este hét órakor az érdeklődő párok dr. Domján Mihály, pszichológus, családterapeuta előadását hallgathatják meg. Szó lesz arról, miért fontos, hogy a párok felszínre merjék engedni a korábban szőnyeg alá söpört dolgaikat, vállalják az őszinteséget, kibírják a kritikát és eljussanak a közös megegyezésekig. Az előadás helyszínén kiscsoportos beszélgetésre lesz lehetőség, illetve a játék menetlevelét lehet átvenni, ami a Borostyán Egyesület honlapjáról is letölthető (borostyanegyesulet.hu).

És hogy milyen feladatok várnak az idei Szerelmi Kalandtúrán résztvevő párokra: újra randizniuk kell egymással, kirándulni, beszélgetni és ami meglepő: ölelkezni, naponta nyolcszor. Az ölelés jelentőségéről Virginia Satir pszichoterapeuta így írt: „Az egyszerű túléléshez napi négy ölelésre van szükségünk. Nyolc ölelésre van szükségünk a szinten tartáshoz. A fejlődéshez napi tizenkét ölelés kell.” 

Aki a kalandtúrát teljesíti és a menetlevelet eljuttatja a szervezőkhöz ([email protected] e-mail címre), az értékes nyereményben is részesülhet. Ami biztos: a párokra tartalmas, vidám napok várnak a kalandtúra alatt, és nem utolsó sorban, újra egymásért dobog majd a szívük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!