Nyáron kezdődik a munka

2023.04.22. 11:33

Négy hatlakásos társasház épül a baranyai kisvárosban

Zs. K.

Készülnek a látványtervek

Forrás: Önkormányzat

Még több új lakás épül Siklóson a következő években. A villányi székhelyű GSH-Építő Kft. 24 lakásos társasházi projekt kivitelezését indította meg a siklósi zeneiskola udvarával szemközti – a helyiek számára cirkusztérként emlegetett – területen. 
A beruházó négy hatlakásos társasházat épít. A munkálatok várhatóan a nyáron kezdődnek meg, és a kivitelező tervei szerint 2024. év végéig kulcsra készen át is adják a huszonnégy lakást a tulajdonosoknak, hiszen az előértékesítésüket már megkezdte a vállalkozó. A lakások ötven és hetven négyzetméter közötti alapterületűek lesznek, és a kivitelezés része egy belső parkoló kialakítása, emellett az utcafronton párhuzamos parkolási lehetőséget is biztosítanak majd.

Siklóson ez már a harmadik új lakásokból álló társasház, ami épül, illetve épült az utóbbi időszakban. Mint arról korábban már beszámoltunk, 2021. nyarán a Dózsa utcában egy szerkezeti és süllyedési problémák miatt életveszélyessé vált és elbontott ingatlan helyére az említett kivitelező épített társasházat, melyből két lakás az önkormányzaté lett, és a másik kettő is elkelt. A laktanya melletti Gyűdi út 20/A ingatlant a siklósi székhelyű Magna Casa Kft. újítja fel jelenleg, és várhatóan júniusra átadják a nyolclakásos társasházat, melyből egy a siklósi önkormányzat tulajdona lesz, a többi hetet pedig értékesítik.
Mint azt Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, az építkezések jól illeszkednek a városvezetés azon koncepciójához, hogy új lakások épüljenek, új befektetők érkezzenek a városba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!