Útinfó

2023.07.30. 10:30

Az átutazó vendégmunkások miatt jelentősen megnövekedett a forgalom az utakon

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat-kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő.

Zsigmond József

Fotó: ddisq

A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg teljes Németországban a nyári szabadságolások szezonja van, ami kihat több térség közlekedésére is. Ezért a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is.

Lezárások az utakon

  • Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, a Bonyhád/Bátaszék/Baja csomópont közelében aszfaltoznak, a 160-as és a 163-as km között a külső sávot lezárták.
  • A 6-os főúton Dunaszentgyörgy belterületén, a 121-es és a 122-es km között új, csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
  • Az 57-es főúton Babarc közelében, a 9-es és a 10-es km között, vízvezetéket kötnek be, félpályás lezárás mellett dolgoznak.
  • Az 58-as főúton Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!