Füstös irányt vesznek

2023.09.06. 10:00

Már a gondolatra összefut a nyál a szánkban

Ismételten várják a füstös ízek és a vajpuha húsok szerelmeseit szeptember 6-án, délután 5 órakor az Eleven vinotéka & bárba. Érkezik a mánfai Rest in Beef lakásétterem tulajdonosa, Valentai Attila, aki BBQ Pastrami rueben szendviccsel készül a vendégeknek.

Czeczon Enikő

Fotó: KvaS

Az említett étel egy észak-amerikai grillezett szendvics, amely sült húsból, sajtból, savanyú káposztából és orosz öntetből áll, kenyérszeletek között grillezve. Ezen szendvics pastramival készült verziója kóstolható meg az este folyamán. A pastrami a Kelet-európai zsidó konyha szülötte, de New York-ból indult világhódító útjára, ami egy igazi ízbomba a 7-10 napos nedves pácnak köszönhetően. Szeptember 6-án a pastrami BBQ variánsa lesz a főszereplő, amelyet Hortobágy Angus fehérpecsenyéből készítenek el.  

A barbecue egy összetett és időigényes műfaj, ezért az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Erről információ a rendezvény Facebook-eseményénél olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!